Hovedside
Tillitsvalgte
Om klubben
Bli medlem
Kontakt/vegbeskrivelse
Kurs
Treningstider/aktiviteter
Terminliste
Resultater
Div info
Bilder
Skryteside
Grasrotandelen
Linker

 

 

 

Treningstider og aktiviteter i NSchK avd Oppland 2023

 

Treningstider:

Mandag kl 18: NBF lydighetstrening. Ansv: Birgit Husom, mob 47237527, mail birgit.odde.husom@gmail.com

Tirsdag kl 18: RIK gr C. Kontaktperson: Ole Espen Samuelstuen, mob 91629059, mail olespen@hotmail.com

Onsdag kl 18: miljøtrening. Det vil være en treningsansvarlig til stede. Kl 19: lydighet, egentrening.

Søndag kl 12: lydighet, egentrening.

Utstillingstrening etter avtale. Ved interesse kontakt Linn Heiberg: 416 52 104, mail linn_lh92@hotmail.com

Klubben følger skolekalenderen når det gjelder organiserte treninger.

Vinterstid: vi forsøker å brøyte banen til onsdager og søndager.

Det er ikke fast NBF lydighetstrening eller gr C treninger på vinteren.

I perioder hvor vi holder kurs kan treningstider variere.

Har du spørsmål ang treninger kontakt brukshundansvarlig eller sjekk vår Facebookside for oppdateringer.

 

Miljøtrening Trening som passer spesielt godt for valper og unghunder. Her trener vi på at hunden skal følge med eier selv om det er mange andre hunder rundt dem. Vi trener også innkalling, at valpen/unghunden kommer når eier roper. Dette er viktig trening og alle som har kjøpt valp eller har en ung hund bør delta på miljøtrening. På den måten vil hundene fungere bedre i situasjoner vi møter i hverdagen. En av klubbens aktive medlemmer vil være tilstede for å veilede og kunne svare på spørsmål. Alle raser ønskes velkommen.
Lydighet Å trene hunden med tanke på å konkurrere i lydighet er morsomt både for hund og eier. Det er en sport for mennesker i alle aldersgrupper. Her lærer du å trene hunden din til forskjellige lydighetsøvelser mot konkurranser, noe som også gir deg en lydig og trivelig hund i hverdagen. Du lærer å spille på lag med hunden din. I NSchK avd Oppland finner du mange dyktige instruktører som kan hjelpe deg og hunden din med trening og eventuelle problemer.
Utstilling Hundeutstillinger er viktig for å bedømme resultatet av avlen. Godt konstruerte hunder vil kunne fungere langt bedre enn hunder som har dårlig konstruksjon. Skjelettproblemer og slitasjelidelser kan skyldes at hundene er for dårlig konstruert, og slike hunder vil ofte fungere dårlig i samfunnet. For mange er også hundeutstilling en spennende hobby, både når det gjelder selve konkurransen og miljøet omkring. Her treffer du andre hundeeiere som du kan utveksle erfaringer med, og du får sett flere hunder av din egen rase.
 
Ferdselsprøve Ferdselsprøven er inngangsporten for å kunne starte i RIK-programmet. Ferdselsprøven består av en lydighetsdel og en miljødel. Lydighetsdelen består av lineføring, fri ved fot, sitt og bli, dekk fra holdt med innkalling og langtidsdekk. I miljødelen skal hunden vise enkel lydighet i beferdet område, man ser på hundens adferd i ulike møte- og passeringssituasjoner. Ved bestått prøve får hunden tittelen BH-VT.

Skogsspor

Spor kan du begynne med når valpen er liten. Alle hunder kan gå spor. Sporlegger, hundefører eller en fremmed person, legger ned pinner i sporet som hunden skal finne. Når hunden går spor skal den gå med lav nese i line foran hundefører og lete seg frem etter lukten av personen som har gått ut sporet, samt markere pinner. Hunden skal jobbe selvstendig fra start og til sporslutt.
Rundering
Rundering er en øvelse som går ut på å finne igjen mennesker ved hjelp av overværssøk. Her skal hunden lete ca 50 meter ut fra hundefører til begge sider av en merket sti. Når hunden finner mennesker som er gjemt i skogen skal den melde fra til hundefører om funn, enten ved å halse eller ved å apportere inn et bringkobbel som den har hengende rundt halsen.
Feltsøk I feltsøk skal hunden finne gjenstander, som feks hansker og lommebøker, innenfor et område på 50x50 meter. For at hunden skal vite hvor den skal lete er området overtråkket på forhånd, slik at det er menneskelukt i feltet. Hundefører kan ikke bevege seg innefor det merkede området og må oppholde seg på en side av feltet, kalt grunnlinjen. Hunden skal apportere gjenstandene den finner inn til hundefører.
IGP IGP består av tre grupper: gruppe A–spor, gruppe B–lydighet og gruppe C-forsvarsarbeid. Alle deler teller like mye, og alle deler må bestås med min 70 poeng for å få godkjent prøve. Det mest krevende å trene er forsvarsarbeidet. Her stilles det krav til hundens mentalitet og drifter. I tillegg kreves et aktivt treningsmiljø og man er avhengig av figurant. Titler: IGP1, IGP2 og IGP3.
SL SL prøver består av gruppe A–spor og B-lydighet. Vanskelighetsgraden øker oppover i klassene. Spor og lydighetsdelen er det samme som i IGP-programmet. Bestått prøve krever over 70 poeng i begge grupper. Titler: SL1 , SL2 og SL3.