Hovedside
Tillitsvalgte
Om klubben
Bli medlem
Kontakt/vegbeskrivelse
Kurs
Treningstider/aktiviteter
Terminliste
Resultater
Div info
Bilder
Skryteside
Grasrotandelen
Linker

 

 

 

Treningstider og aktiviteter i NSchK avd Oppland

Ønsker du å begynne med noen av klubbens aktiviteter?
Ta kontakt med leder i Bruks- og utstillingsutvalget eller kom på en av våre treninger.

Treningstider:

Tirsdag kl 18: konkurranserettet lydighetstrening RIK gr B

Onsdag kl 18: miljøtrening. Det vil være en treningsansvarlig til stede.

Onsdag kl 19: lydighetstrening.

Søndag kl 12: lydighetstrening.

Klubben følger skolekalenderen når det gjelder organiserte treninger.

Utstillingstrening etter avtale. Kontaktperson Sara Stene tlf 45849691.

 

Miljøtrening Dette er en trening som passer spesielt godt for valper og unghunder. Her trener vi bl.a. på at hunden skal følge med eier selv om det er mange andre hunder rundt dem. Vi trener også innkalling, at valpen/unghunden kommer når eier roper. Dette er viktig trening og alle som har kjøpt valp eller har en ung hund bør benytte seg av slik trening. På den måten vil hundene fungere bedre i situasjoner vi møter i hverdagen. En av klubbens aktive medlemmer vil være tilstede og vil kunne svare på spørsmål. Alle raser ønskes velkommen.
Lydighet Å trene hunden med tanke på å konkurrere i lydighet er morsomt både for hund og eier. Det er en sport for mennesker i alle aldersgrupper. Her lærer du å trene hunden din til forskjellige lydighetsøvelser mot konkurranser, noe som også gir deg en lydig og trivelig hund i hverdagen. Du lærer å spille på lag med hunden din. I NSchK avd Oppland finner du mange dyktige instruktører som kan hjelpe deg og hunden din med trening og eventuelle problemer.
Utstilling Hundeutstillinger er viktig for å bedømme resultatet av avlen. Godt konstruerte hunder vil kunne fungere langt bedre enn hunder som har dårlig konstruksjon. Mange skjelettproblemer og slitasjelidelser skyldes nemlig at hundene er for dårlig konstruert, og slike hunder vil ofte fungere dårlig i samfunnet. For mange er også hundeutstilling en spennende hobby, både når det gjelder selve konkurransen og miljøet omkring. Her treffer du andre hundeeiere som du kan utveksle erfaringer med, og du får sett andre hunder av din egen rase.
RIK prøver
Ferdselsprøve Ferdselsprøven er inngangsporten til å konkurrere i RIK-programmet. Ferdselsprøven består av en lydighetsdel og en miljødel. Lydighetsdelen består av lineføring, fri ved fot, sitt og bli, dekk fra holdt med innkalling og langtidsdekk. I miljødelen skal hunden vise enkel lydighet i beferdet område, man ser på hundens adferd i ulike møte- og passeringssituasjoner. Ved bestått prøve får hunden tittelen BH.

Spor ( RSP)

Spor kan du begynne med når valpen er liten. Alle hunder kan gå spor. I RSP programmet skal hunden gå spor som er gått ut av et menneske. Hundefører går sporet selv i RSP 1. En fremmed person går sporet i RSP 2 og 3. Sporlegger legger ned pinner i sporet som hunden skal finne. Når hunden går spor skal den gå med lav nese, i en minst 10 meter lang line foran hundefører og lete seg frem etter lukten av personen som har gått ut sporet. Hunden skal jobbe selvstendig fra start og til sporslutt.
Rundering (RRP)
Rundering er en øvelse som går ut på å finne igjen mennesker ved hjelp av overværssøk. Her skal hunden lete ca 50 meter ut fra hundefører til begge sider av en merket sti. Når hunden finner mennesker som er gjemt i skogen skal den melde fra til hundefører om funn, enten ved å halse eller ved å apportere inn et bringkobbel som den har hengende rundt halsen.
Feltsøk Feltsøk er en del av RSP/RRP programmet. Hunden skal finne gjenstander, som feks hansker, lommebøker innenfor et område på 50x50 meter. For at hunden skal vite hvor den skal lete er området overtråkket på forhånd, slik at menneskelukt ligger i feltet. Hundefører kan ikke bevege seg innefor det merkede området og må oppholde seg på en side av feltet, kalt grunnlinjen. Hunden skal apportere gjenstandene den finner inn til hundefører.
IPO Disse prøvene består av tre grupper, Gruppe A–spor, Gruppe B–lydighet og Gruppe C-forsvarsarbeid. Alle deler teller like mye, og alle deler må bestås for å få en godkjent prøve. Det mest krevende å trene er forsvarsarbeidet. Her stilles det større krav til hundens mentalitet. I tillegg kreves et aktivt treningsmiljø, da man er avhengig av figuranter under treningen. Forsvarsarbeidet trenes inn ved å utnytte hundens drifter. Titler: IPO I, IPO II, IPO III.
Spor/lydighet (SL) SL prøver består av gruppe A–spor og B-lydighet. I SL er det 3 klasser. Vanskelighetsgraden øker oppover i klassene. Både spor og lydighetsdelen er lik den i IPO-programmet. Ved bestått prøve, over 70 poeng i begge grupper, kan hunden få titlene SLI , SLII, SLIII.